Македонски

Собранието како највисоко тело на ЗНМ го избира Претседателот, Управниот одбор, Надзорниот одбор и членовите на Советот на честа

ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ НА ЗНМ

Претседател: Насер Селмани – Вест (ИНТЕРВЈУА и ИЗЈАВИ)

Извршен директор: Драган Секуловски

Управен одбор: (PRESS CLIPPING)

 • Томислав Кежаровски, новинар

 • Зоран Димитровски, Фокус

 • Гоце Михајлоски, 24 Вести

 • Бенјамин Арифи, Алсат М

 • Иван Бојаџиски, Утрински, Штипски Глас

 • Ристо Тасев, Утрински, дописник

 • Мишко Иванов, 24 Вести

 • Зоран Андонов, Вест, Дневник

 • Стојанче Наумов, новинар

 • Фиљана Кока, МРТВ

 • Миомир Серафиновиќ, Канал 5

 • Кристина Мачкиќ, Телма

 • Бесим Илјази, Коха

 • Неџат Акифи, МРТ

 

Надзорен Одбор

Членови:

 • Дарко Чекеровски - Телма

 • Башким Сулејмани , Алсат М

 • Мира Костиќ, МРТ

 • Соња Колевска Делевска, Вест

 • Тони Михаилов, ТВ Стар

 • Џенис Сулимани, Лајм

 • Хусаметин Гина, Балкон 3

Изборното собрание каде што се избрани новите раководни органи со мандат од четири години се одржа во декември 2014 година.

 

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТРИ:

Структурата на ЗНМ ја формираат и шесте регионални центри кои се наоѓаат во следниве градови низ Македонија: Куманово, Штип, Тетово, Битола, Струмица и Охрид. Преку регионалните центри ЗНМ има контакт речиси со сите новинари кои се активни на територијата на Македониија. Во секој град има одговорен координатор кој е линк помеѓу изршната канцеларија на ЗНМ и новинарите од регионот кој регионалниот центар го покрива . Подолу следува информација за регионалниот координатор и контакт податоци:

 

1. Башким Сулејмани - Тетово 070/555-414 bashkim1us@yahoo.com
2. Фросина Лазаревска - Куманово 076/351-535 f.lazarevska@gmail.com  
3. Жанета Здравковска - Битола 071/226-864 zane_zdravkovska@yahoo.com 
4. Горан Момироски - Охрид 075/453-293 g_momiroski@yahoo.com
5. Ристо Тасев - Струмица   075/476-996 znmsr@yahoo.com 
6. Иван Бојаџиски - Штип 072/214-159 iv.boj@hotmail.com